ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ για άμεση ενέργεια

 

 

Συνεδρίαση Παράταξης

«ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ στην πράξη» της 12.03.2014

 

ΘΕΜΑΤΑ για τα οποία αποφασίσθηκε ομόφωνα και προτάθηκε άμεση ενέργεια λόγω του κατεπείγοντως.

 

 

  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Α /    Μη αποστολή προς είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών.

         Προτάσεις :

α)      Αύξηση ορίου ληξιπρόθεσμων προς είσπραξη στα 30.000 € (αντί για 5.000 €).

β)      Άμεση ρύθμιση οφειλών εις τρόπον ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν οι συνάδελφοι.

Β /    ΔΣ Ταμείου Νομικών, προτάσεις :

α)      Συνεχής παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ.A. σε κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου (ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που κρίνονται τα παραπάνω θέματα).

         Σημ. : Ο εκάστοτε Πρόεδρος του Δ.Σ.A. είναι τακτικό μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου Νομικών.

β)      Αίτημα προς το Υπ. Εργασίας αντικατάστασης του αναπληρωτή του Προέδρου του ΔΣΑ στο ΕΤΑΑ κου Κωστάκη με άλλον εκπρόσωπο, λόγω της διαρκούς απουσίας του κου Κωστάκη από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Ταμείου με αποτέλεσμα την πλημμελή εκπροσώπηση του κλάδου.

                        Εκ μέρους της παράταξής μας ο κος Μιχάλης Καλαντζόπουλος παρευρέθηκε στις συνεδριάσεις του ΔΣ του ΕΤΑΑ.

  • ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Περικόπηκε αναιτιολόγητα και ξαφνικά μέρος των κονδυλίων ΕΣΠΑ κατά το ποσόν του 1.500.000 € για το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης Ασκουμένων Δικηγόρων στα Δικαστήρια.  Μάλιστα η δυνατότητα για χρηματοδότηση των Ασκουμένων στα Δικαστήρια έπαυσε χωρίς προειδοποίηση με αποτέλεσμα να μείνει στον «αέρα» το πρόγραμμα αυτό.

Κατόπιν ενεργειών της παράταξής μας και της ΕΑΝΔΑ εδόθη σχετικό κονδύλι εκ νέου και η πρακτική άσκηση Ασκουμένων Δικηγόρων στα Δικαστήρια (δικαίωμα παράτασης) θα συνεχισθεί κανονικά. Αναμένεται ανακοίνωση από το ΔΣΑ.  Στη προσπάθειά μας αυτή βρήκαμε ουσιαστικό συμμέτοχο τον ΓΓ  του Υπουργείου Δικαιοσύνης Νικόλα Κανελλόπουλο.

            Σημειώνεται ότι η άσκηση στα δικαστήρια επετεύχθη με ενέργεια της ΕΑΝΔΑ το έτος 2011 επί Προεδρίας του σημερινού Συμβούλου της Σύγχρονης Δικηγορίας Μιχάλη Καλαντζόπουλου.

  • ΕΚΛΟΓΕΣ – ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

α) Προτείνουμε ως παράταξη για την διευκόλυνση των συναδέλφων που θα λάβουν μέρος στις Δημοτικές-Περιφερειακές Εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου ως Αντιπρόσωποι Δικαστικής Αρχής να ζητήσει ο Δ.Σ.Α. επισήμως, την έκδοση εγκυκλίου η οποία θα επιτρέπει την επικόλληση προεκτυπωμένων καταλόγων όλων των συνδυασμών και των υποψηφίων στα εκλογικά βιβλία. Μάλιστα θα μπορούσε στην πρωτοβουλία αυτή να συνδράμει ο Άρειος Πάγος αναρτώντας τους επίσημους καταλόγους με τις ορθές τεχνικές προδιαγραφές για επικόλληση εντός των εκλογικών βιβλίων. Κατ’ αυτόν τον τρόπο κάθε δικηγόρος-αντιπρόσωπος δικαστικής αρχής θα μπορεί να «κατεβάζει» από το site του Αρείου Πάγου τους επίσημους καταλόγους στο σωστό μέγεθος και να τους επικολλά στα βιβλία διαλογής ψήφων.

β) Πέραν από το γνωστό γαϊτανάκι του Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο ανακοινώνει το ύψος της εκλογικής αποζημίωση μόλις μία εβδομάδα πριν τις εκλογές θεωρούμε απαράδεκτη την αντιμετώπιση της ως εισόδημα και την προκαταβολική φορολόγηση της με συντελεστή άνω του 20%. Η εκλογική αποζημίωση, όπως όλες οι αποζημιώσεις (ΣτΕ 2372/2013), δίνεται για την κάλυψη των εξόδων μετάβασης, διαμονής και διενέργειας των εκλογών. Άλλωστε ο Δικηγόρος υπό την ιδιότητα του άμισθου δημόσιου λειτουργού μετέχει στην εκλογική διαδικασία και δεν πληρώνεται ως ελεύθερος επαγγελματίας για την συμμετοχή του αυτή, αλλά αποζημιώνεται για τα έξοδα του και την απασχόληση του επί 7ήμερο. Η λογική της φορολόγησης των εξόδων και των χαμένων ωρών ενός δικηγόρου που συμβάλει στην εκλογική διαδικασία είναι προσβλητική τόσο για την επαγγελματική μας υπόσταση όσο και για την αξιοπρέπεια της εκλογικής διαδικασίας. Ως εκ τούτου ζητάμε να εξαιρεθεί η εκλογική αποζημίωση των δικηγόρων από την προκαταβολική φορολόγηση της.

γ) Στο ίδιο πνεύμα θεωρούμε αδιανόητη την καταβολή της αποζημίωσης μετά τις εκλογές και όχι προκαταβολικά, ωσάν να είναι υποχρεωμένος κάθε δικηγόρος να διαθέτει από την τσέπη του τα έξοδα των εκλογών. Επίσης αδιανόητα θεωρούμε τα σενάρια του Υπουργείου Οικονομικών που θέλουν την εκλογική αποζημίωση να συμψηφίζεται με τις τυχόν βεβαιωμένες οφειλές κάθε δικηγόρου στην εφορία. Αυτό πρακτικά θα σημαίνει ότι κάθε δικηγόρος του οποίου οι ασφαλιστικές του εισφορές έχουν βεβαιωθεί στην εφορία, δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ για τα οδοιπορικά του έξοδα.

  • ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Θα ζητηθεί από τον κο Πρόεδρο του Δ.Σ.Α. να ενεργήσει άμεσα για τη συγκρότηση του Δ.Σ. ώστε εκτός από την ενέργεια για τα πιο πάνω κρίσιμα ζητήματα άμεσα να δρομολογηθούν τα εξής :

α)         Η συγκρότηση κέντρου δωρεάν φοροτεχνικής βοήθειας των δικηγόρων του Δ.Σ.Α. διότι πλησιάζει η περίοδος υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

β)         Άμεσης εκπόνησης κανονισμού λειτουργείας του Δ.Σ.Α. για αρτιότερη λειτουργεία και εξοικονόμηση πόρων.

            Περαιτέρω προτείνεται η άμεση παρέμβαση του  Δ.Σ.Α., για να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο της «ουράς» στην είσοδο της Ευελπίδων.

Προτάσεις :

α)         Ιδιαίτερη είσοδος για δικηγόρους

β)         Ηλεκτρονική κάρτα εισόδου.

             

 

-          Σημειώνεται ότι τα θέματα που συζητούνται και επί των οποίων λαμβάνονται αποφάσεις, ιεραρχούνται μεταξύ των θεμάτων που προτείνονται από τα μέλη της παράταξης ή συναδέλφους ως τα πλέον επείγοντα. - Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ θα λάβει χώρα την ερχόμενη Πέμπτη και ώρα 19:00

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers