Ανακοίνωση σχετικά με την δημιουργία νέων Πρωτοδικείων στην Αθήνα

Ανακοίνωση Σύγχρονης Δικηγορίας για την απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να

δημιουργήσει νέα Πρωτοδικεία στην Αθήνα

Αθήνα, 05.06.2018

Το Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. αντιτάχθηκε, με ομόφωνη απόφαση, στην εξαγγελία του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να τριχοτομήσει τόσο το Πρωτοδικείο Αθηνών όσο και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Η παράταξή μας πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις επί του ανωτέρω θέματος εκφράζει την έντονη διαφωνία της με την «επιθυμία» του κ. Κοντονή να ιδρυθούν δύο νέα Πρωτοδικεία.

Επιπλέον, επισημαίνουμε ότι:

1. H Δημιουργία δύο νέων Πρωτοδικείων στην Αττική δεν αντιμετωπίζει σε καμία περίπτωση τα προβλήματα που υπάρχουν στην απονομή της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα. Αντίθετα, γίνεται κατά τρόπο αποσπασματικό και πρόχειρο, χωρίς θεσμική διαβούλευση, και χωρίς συνεργασία με τους συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης.

2. Η τάση σε όλη την Ευρώπη είναι η μείωση και η συγχώνευση των πρωτοβάθμιων δικαστηρίων, η οποία, σε συνδυασμό με τη χρήση νέων τεχνολογιών, θα διευκολύνουν τους Δικηγόρους και τους Δικαστικούς Λειτουργούς, αλλά πάνω από όλα θα διασφαλίσουν το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη να απολαμβάνει ταχεία και ασφαλή απονομή Δικαιοσύνης.

3. Οι ελλείψεις σε δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους, κτιριακές υποδομές, αναλώσιμα, υποδομές υγιεινής, και μηχανήματα ασφαλείας στο Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών είναι σημαντικές και μακροχρόνιες. Συνεπώς, η οιαδήποτε συζήτηση για ίδρυση νέων δικαστηρίων μπορεί να γίνει μόνο εφόσον προηγουμένως αποκατασταθούν οι ανωτέρω ελλείψεις και προβλήματα στο κτιριακό συγκρότημα της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

4. Η  δημιουργία νέων Πρωτοδικείων στην Αθήνα θα σημάνει τεράστια ταλαιπωρία, απώλεια χρόνου, και ανυπέρβλητη δυσχέρανση της καθημερινότητας του μαχόμενου δικηγόρου, ο οποίος θα υποχρεωθεί σε βίαιη «τριχοτόμηση» προκειμένου να αντεπεξέλθει στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Συνεπώς, κρίνεται βέβαιο ότιαπειλείται με επαγγελματική εξαέρωση.

5. Καταδικάζουμε απερίφραστα τις ύβρεις που εκτόξευσε ο κ. Κοντονής σε βάρος του Προέδρου του Δ.Σ.Α. κ. Βερβεσού και κατ’ επέκταση στο Δικηγορικό Σώμα που αντιτίθεται στην εν λόγω εξαγγελία. Προτρέπουμε δε τον κ. Υπουργό να εργαστεί για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων απονομής Δικαιοσύνης κατά τρόπο συναινετικό και επί τη βάσει πραγματικού διαλόγου με τους συναρμόδιους φορείς.

Τέλος, πιστεύουμε ότι η απόφαση του ΔΣΑ, για τη διενέργεια δημοψηφίσματος από τις 5 Ιουνίου έως και τις 11 Ιουνίου, δίνει τη δυνατότητα στους συναδέλφους μας να απαντήσουν στην κυβερνητική προχειρότητα συντεταγμένα, δημοκρατικά και μαζικά. Εκφράζουμε δε την ικανοποίησή μας που το Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. υιοθέτησε την πρόταση της Παράταξής μας προκειμένου οι ασκούμενοι δικηγόροι να συμμετέχουν στο δημοψήφισμα.  


UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers