Ευχαριστήρια Επιστολή Χριστίνας Κουντούρη | Απολογισμός θητείας στο ΔΣ του ΔΣΑ

* Tης Χριστίνας Κουντούρη, πρώην Γ. Γραμματέως ΔΣΑ - Μέλος ΔΣ ΔΣΑ, Στέλεχος Σύγχρονης Δικηγορίας

 

 

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα, όπως ευχαρίστησα και τα μέλη του Δ.Σ. που με εξέλεξαν, για την δυνατότητα που μου δώσατε να έχω την τιμή για 2 χρόνια να εκπροσωπώ το Σώμα από τη θέση της Γεν. Γραμματέως του Δ.Σ.Α.

            Αν η προσφορά και το έργο που έκανα ήταν ικανοποιητικό το κρίνετε εσείς, εγώ θα πω μόνο ότι προσπάθησα να φανώ άξια της μεγάλης υποχρέωσης που έχω σε όλους σας και της προσωπικής μου αγωνίας που είχα και έχω ότι μετά το τέλος αυτής της θητείας του Δ.Σ. θα συνεχίσω να απολαμβάνω της εμπιστοσύνης και της εκτίμησής σας για ό,τι προσπάθησα και ό,τι κατάφερα.

            Έχοντας πάντοτε την άποψη, ότι τα μέλη θα πρέπει να εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της θητείας του Δ.Σ στις αιρετές - εκτελεστικές θέσεις και να μοιράζεται έτσι όχι μόνον η ευθύνη αλλά και η γνώση και η εμπειρία μεταξύ τους, από την αρχή της θητείας μου είχα δηλώσει και συμφωνήσει την εναλλαγή αυτή στο μέσον της συνολικής θητείας του παρόντος Δ.Σ.

            Είναι γεγονός ότι αυτά τα 2 χρόνια αντιμετωπίσαμε σαν δικηγόροι και επομένως και ο Σύλλογος σαν φορέας εκπροσώπησής μας, με αιχμή του δόρατος το «εκκρεμές» ασφαλιστικό και φορολογικό, βολές εναντίον του Σώματος από την πολιτεία των οποίων την έκταση και την ένταση δεν είχαμε φαντασθεί. Νομίζω το παλέψαμε και το παλεύουμε με αξιοπρέπεια, με λόγο, με επιχειρήματα, με αγωνιστικότητα μοναδική αναλογιζόμενοι και το κόστος που υφιστάμεθα. Μέσα στην σημερινή «θολή» κατάσταση όμως θέλω να επαναλάβω αυτό που λέγαμε προεκλογικά σαν «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ» και εγώ προσωπικά όταν ρεαλιστικά παρατηρώντας την περιρρέουσα κατάσταση τίποτε καλό δεν προμηνυόταν και είχαμε τονίσει ότι εκτός από αγώνες για τα θεσμικά που δεν εξαρτώνται όμως από τις επιθυμίες και τις αποφάσεις μας ο Σύλλογος πρέπει και μπορεί κοιτώντας τα του οίκου του να δουλεύει για την καθημερινότητά μας.

            Έτσι σήμερα σαν ένα μικρό απολογισμό αλλά και ένα έργο που συνεχίζεται, γιατί σημασία έχουν η εργασία και οι άνθρωποι που προσπαθούν και όχι οι τίτλοι, αναφέρω τα εξής που έγιναν ή ξεκίνησαν και συνεχίζουν να υλοποιούνται από το Δ.Σ. και με την υιοθέτηση προτάσεων της παράταξής μας που ήταν και οι θέσεις και εξαγγελίες μας και οπωσδήποτε με την θερμή υποστήριξη και συμβολή μας τόσο στην λήψη των αποφάσεων όσο και στην πραγματοποίησή τους.

Διοικητικές Αλλαγές

Α.        Έλεγχος των Οικονομικών καταστάσεων από Ορκωτούς Ελεγκτές (Απόφαση στο Α’ Δ.Σ.)

Β.        Εκπόνηση Κανονισμού Προμηθειών και άμεση ψήφιση (Α’ Τρίμηνο λειτουργίας Δ.Σ. – Εισαγωγή Διαγωνιστικής Διαδικασίας στο σύνολο των προμηθειών του Δ.Σ.Α. πάνω από 1.500,00€.

Γ.         Εκπόνηση Οργανογράμματος Δ.Σ.Α. και παράλληλη εκπόνηση κανονισμού λειτουργίας Δ.Σ.Α. με στόχευση την εστίαση στο επιστημονικό έργο του Συλλόγου μας και την ταχύτερη και πλέον ποιοτική παροχή υπηρεσιών στα μέλη μας (έχει γίνει η ψήφιση του πλαισίου, εκκρεμεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας).

Δ.         Εκπόνηση Κανονισμού Λειτουργίας του Δ.Σ. (έχει ξεκινήσει η κατ’ άρθρον ψήφιση του Κανονισμού).

Ε.         Διενέργεια προσλήψεων κατά τα πρότυπα του ΑΣΕΠ.

Αποτέλεσμα τεράστια εξοικονόμηση δαπανών του έτους 2015 σε σχέση με το έτος 2013 και 2014, πολύ κρίσιμη τώρα ιδιαίτερα που τα έσοδά μας βαίνουν συνεχώς μειούμενα.

Δράσεις για παροχές προς τα μέλη μας και εξυπηρέτηση μελών Δ.Σ.Α.

 

1. Ομαδικό Ασφαλιστήριο Υγείας

Έχει ληφθεί – έστω και με πλειοψηφία ! – απόφαση για την ιδιωτική ομαδική ασφάλιση των μελών μας.

Προ μηνός ολοκληρώθηκε η επιλογή ασφαλιστικού συμβούλου με έργο την παροχή συμβουλών για την εκπόνηση της προκήρυξης του διαγωνισμού (διεθνούς) η οποία προβλέπεται να αναρτηθεί εντός του προσεχούς τριμήνου.

Η εισήγηση μας θα είναι να περιλαμβάνεται στο ασφαλιστήριο :

α)         Ευρύ πρόγραμμα νοσηλείας, επιδόματα, αποζημιώσεις

β)         Να δίνεται η δυνατότητα ένταξης και των προστατευόμενων μελών

γ)         Να συνεχίζει η κάλυψη μετά την συνταξιοδότηση  των μελών μας

δ)         Να λαμβάνεται υπ’όψιν ώστε να λειτουργεί εκπτωτικά η ασφάλιση στα επαγγελματικά ασφαλιστικά μας ταμεία.  

Έχουμε αγωνιστεί και θα συνεχίσουμε μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος να προσπαθούμε γι’ αυτό που θεωρούμε ιδιαίτερα στις παρούσες συνθήκες αλλά και στο μέλλον το σημαντικότερο έργο της θητείας του παρόντος Δ.Σ. αφού με μικρό κόστος λόγω του μεγάλου αριθμού των μελών μας θα εξασφαλίσουμε απολύτως ικανοποιητικές καλύψεις ασφάλισης υγείας για όλους μας.

2. Λειτουργία Κ.Ε.Δ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Δικηγόρου)

Λειτουργεί ήδη το desk ασφαλιστικού συμβούλου.

Εντός μηνός και εν όψει των φορολογικών δηλώσεων ενεργοποιείται το desk φορολογικού συμβούλου.

Οι παροχές συμβουλών στα μέλη μας θα γίνονται ηλεκτρονικά αλλά και προσωπικά (συγκεκριμένες ημέρες και ώρες).

Από την νέα δικαστηριακή χρονιά θα λειτουργήσει και το γραφείο έκδοσης πιστοποιητικών (υποβολή – διεκπεραίωση – παραλαβή πιστοποιητικών που αιτούνται τα μέλη μας μέσω του Δ.Σ.Α.).

3. Εκπτωτικό Πρόγραμμα

Λειτουργεί ήδη από 3μήνου, με ανάρτηση όλων των επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων που μετέχουν στο πρόγραμμα, στο siteμας και εμπλουτίζεται καθημερινά με νεοεισερχόμενους προμηθευτές και επαγγελματίες.

4. Τραπεζικός Συνεργάτης

Έγινε εντός του 2015 διαγωνισμός για επιλογή Τραπεζικού Συνεργάτη με σκοπό την αποκόμιση μεγαλύτερων παροχών για τον Δ.Σ.Α. και τα μέλη μας από την στο μέλλον με τον Δ.Σ.Α. συνεργαζόμενη τράπεζα.

Βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης της διαδικασίας επιλογής.

5. Άσκηση στον Δ.Σ.Α.

Εγκαινιάστηκε το 2014 και λειτουργεί με επιτυχία πρόγραμμα άσκησης νέων συναδέλφων στον Δ.Σ.Α. το οποίο προτιθέμεθα να διευρύνουμε στο μέλλον αυξάνοντας τον αριθμό των ασκουμένων.

6. Αντιποίηση

Η νομική υπηρεσία του Δ.Σ.Α. επιλαμβάνεται όλων των περιπτώσεων που παρατηρείται (δυστυχώς αυξανόμενα) αντιποίηση επαγγέλματος ώστε να θωρακίσουμε το επάγγελμά μας.

7. Διαμεσολάβηση – ΑΚΚΕΔ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Προχωρήσαμε σε εξορθολογισμό δαπανών του ΑΚΚΕΔ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και σε ουσιαστική αξιοποίηση του. Επελέγη  νέος πάροχος εκπαίδευσης διεθνούς φήμης με ανοιχτή διαδικασία, ενώ συγχρόνως διεξάγονται στο κέντρο πληθώρα νέων προγραμμάτων διαμεσολάβησης (μετεκπαιδεύσεις διαφόρων αντικειμένων, πρόγραμμα νομικών παραστατών κλπ).   

Τέλος έχουν συσταθεί επιτροπές για την αναβάθμιση του site μας, του προγράμματος ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ και ΝΟΜΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ (επετεύχθη μείωση της συνδρομής με την ηλεκτρονική έκδοση).

Έχουμε την χαρά να σας πούμε ότι όλα τα παραπάνω ήταν μέσα στο προεκλογικό μας πρόγραμμα όπως και άλλα που επίσης με τις δικές μας δυνάμεις, οι δικηγόροι, μπορούμε να καταφέρουμε. Είναι βέβαιο ότι αν σε αυτό το διάστημα δεν υπήρχαν τα μείζονα θέματα του ΚΠολΔ, το ασφαλιστικό και το φορολογικό που όπως είναι αυτονόητο απορροφούν πολύ χρόνο για την αντιμετώπιση τους με αποτέλεσμα να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα λοιπές δραστηριότητες θα είχαν γίνει ακόμη περισσότερα.

Θα εργαστούμε ώστε άμεσα να ολοκληρώσουμε ότι έχει ξεκινήσει και να κάνουμε πολύ περισσότερα.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για άλλη μια φορά.

Συνεχίζουμε…

Με εκτίμηση,

*Χριστίνα Κουντούρη

 

logo

 ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

 

 

 

 

 

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers