Αποφάσεις ΔΣ ΔΣΑ 16/9/2014 - Εξελίξεις

Σήμερα 16.9.2014 συνεδρίασε το Δ.Σ. του ΔΣΑ όπου μεταξύ άλλων αποφάσισε την

- Παύση της αποχής των Δικηγόρων για υποθέσεις ΙΚΑ με επικύρωση του συμφωνητικού προς υπογραφή με τους συνεργαζόμενους Δικηγόρους 

- Αλλαγές σε Νομικό Βήμα - Κώδικα Νομικού Βήματος

- Την σύσταση επιτροπής στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων για την αξιολόγηση και την διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο Ασκουμένων Δικηγόρων των πτυχιούχων Νομικής Πανεπιστημίων Εξωτερικού.

- Την σύσταση επιτροπής για την ίδρυση Κέντρου Δια βίου Μάθησης του ΔΣΑ.

- Την μείωση του παραβόλου για τις εξετάσεις Ασκουμένων Δικηγόρων στα 50 ευρώ.

- Την Δημοσίευση των πρακτικών και των αποφάσεων του ΔΣ του ΔΣΑ στο internet. 

- Την κατάθεση ενδικοφανούς προσφυγής κατά του ΕΝΦΙΑ και σύνταξη σχετικής προσφυγής και υποδειγμάτων προς τους Έλληνες πολίτες.

Σύμφωνα με τις αλλαγές στο Νομικό Βήμα, που πρότεινε η εισηγητική επιτροπή όπου μετέχει και το στέλεχος της Σύγχρονης Δικηγόριας Μιχάλης Καλαντζόπουλος, το ΔΣΑ του ΔΣΑ αποφάσισε την δυνατότητα ηλεκτρονικής προμήθειας του Νομικού Βήματος απο τους συναδέλφους που το επιθυμούν, αντί της εκτυπωμένης μορφής, με την δυνατότητα έκπτωσης σχετικού ποσού, από την ετήσια ανανέωση της Δικηγορικής τους Ταυτότητας η οποία και θα αποκτήσει για όσους επιλέξουν την δυνατότητα αυτή χαμηλότερη τιμή. Είναι η πρώτη νίκη αλλά και προεκλογική δέσμευση της παράταξής μας για την ελάφρυνση των βαρών των συναδέλφων μας Δικηγόρων στην δύσκολη περίοδο όπου ασκούμε το λειτούργημά μας.

Επιπλέον η παύση της αποχής των Δικηγόρων του ΙΚΑ με αποδοχή συμβιβαστικής λύσης που θα σέβεται τις αποδοχές των συναδέλφων μας αποτελούσε ζήτημα για το οποίο η "Σύγχρονη Δικηγορία" είχε δώσει αγώνα με το στέλεχος της και μέλος ΔΣ του ΔΣΑ Μιχάλη Καλαντζόπουλο.

Χαιρετίζουμε ως παράταξη, την πρωτοπόρα για τον ΔΣΑ απόφαση να δημοσιεύονται απο εδώ και στο εξής τα πρακτικά και οι αποφάσεις του ΔΣ του, δημοσίως στο Διαδίκτυο σε πνεύμα διαφάνειας, όπως ορίζει η Δημοκρατική παράδοση του πρώτου επιστημονικού συλλόγου της χώρας. Επίσης κομβικής σημασίας είναι οτι αντιμετωπίζεται για πρώτη φορά απο τους Δικηγορικούς Συλλόγους το ζήτημα της εγγραφής πτυχιούχων Πανεπιστημίων Εξωτερικού με σύσταση σχετικής επιτροπής αξιολόγησης των επαγγελματικών τους προσόντων σύμφωνα με τον νόμο 4255/2014 βάζοντας φρένο σε ασυδοσίες.

logo

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers